BemutatkozásPályázati információkHírek, tudnivalókGalériaElérhetõségeink
Az Ön kosara jelenleg üres!
Név:

Lakcím:

Email:

Biztonsági kód:

Írja be a kódot:
Kémény huzatszabályzó

HUZATSZABÁLYZÓ KÖR

mm 125.130, 140, 150    30.700.-ft

mm 160, 180, 200           32.100.-ft

mm 230, 250                     34.600.-ft

mm 300                             36.300.-ft

HUZATSZABÁLYZÓ NÉGYSZÖG

cm 14x14, 17x17              32.000.-ft

cm 14x25, 18x25             34.000.-ft

cm 25x25                          36.900.-ft

 Huzatszabályzás felsõfokon


4 az 1-ben termék!

-meggátolja a csapadék kéménybe jutását

-meggátolja vagy csökkenti a szélbefújást

-meggátolja nagyobb madár vagy macska kéménybe esését

-a kémény és a tûztér jobban felmelegszik,így gazdaságossabb fûtés jön létre

A kémény huzatszabályzó a kéménytokba beépítve elõsegíti az állandó, optimális és egyenletes kéményhuzat biztosítását!

 

GROX Huzatszabályzás felsõfokon

A Grox Huzatszabályzó állandó, az átlagosnál optimálisabb hômérsékletet hoz létre a kéményben illetve az égéstérben, jelentôsen javítja ezzel az égés minôségét. Speciális kiképzése miatt, bent tartja a még éghetô gázokat, így lehetôvé teszi azok elégetését. A meglévô huzatot nem csökkenti. Normál esetben a kéménybôl kiáramló égéstermék 70%-ka éghetô gáz, a huzatszabályzó hatására ezek a gázok is hasznosításra kerülnek és emiatt jelentôs energiamegtakarítás érhetô el a termék használatával. Gátolja a szélbefúvást, megakadályozza, hogy a szél kifújja a meleget és az éghetô gázokat a kéménybôl és az égéstérbôl.

A gázok elégetésével megemeli az égési hômérsékletet, tökéletesíti az égést. A magasabb hômérséklet miatt csökken a kéményben a szennyezô anyagok képzôdése és lerakódása, így elkerülhetô a kémény belsejének károsodása, ezért hideg falú kormos, kátrányos kémények esetében is javasolt a használata. Használata elôtt ilyen esetben azonban ajánlatos a kéményt megtisztítani. A régi, elkormosodott, kátrányosodott égéstérbôl nehány hét alatt eltávolítja a szennyezôdéseket.

Jelentôs költségmegtakarítás érhetô el használatával. Cserépkályhák kandallók, vegyes tüzelésû kazánok megbízható megoldása! Átlagosan évi kb. 10–30 % költségmegtakarítás érhetô el használatával. Gáz fûtés esetén: kb. 5-10%, szén, tüzifa illetve vegyestüzelés esetén kb. 10-30%. Egyaránt ajánljuk normál mûködésû vagy erôs és túlméretezett kéményekhez is. A hasonló típusú termékekkel ellentétben nem folytásként üzemel, csak szabályozza a már meglévô huzatot. Használatával a szénmonoxid mérgezés veszélye csökkenthetô!

Anyaga koracél, hosszú élettartamra tervezve. Normál esetben nem igényel takarítást és karbantartást.

A termékre1 év garanciát nyújtunk. Különbözô méretekben kapható kör, vagy négyzet alakú kürtôkre egyaránt. Néhány kivételtôl eltekintve minden típusú tüzelôberendezéshez és kéményhez alkalmazható.veszélye!

A termék az Európai Unióra érvényes CE minôsítéssel rendelkezik.

Kivételek:
- Kukoricatüzelés esetén a kukorica égésterméke rombolja a koracélt.
- Turbós kazánok esetében a ventilátor kinyomja az égésterméket.
- Kondenzációs kazánok esetében mert ott tökéletes az égés folyamata.

 

 

A szerkezet a hatását legjobban állandó fûtés mellett(téli körûlmények)tudja kifejteni. Kb.1 hetes használat szükséges,mire kiégeti a szennyezõdéseket,lerakódásokat!

 

 

Figyelem:fontos,hogy a kémény tüzeléstechnikailag megfeleljen funkciójának!

A hatékony és bíztonságos mûködés és fûtés alapvetõ feltétele a megfelelõ minõségû tûzifa!A jó tûzifa száraz,min.1 éves vágású kemény erdei fa.Fenyõfát max.begyújtáshoz használjon!

A fagázok égésének jele:a tûzlángok kékes színûek

Nagyon fontos,hogy a kémény teteje lehetõleg túlnyuljon a gerinc vonalán,tökéletesen csak így tudja ellátni szerepét a kémény!Vállaljuk szigetelt kéménymagasítás elkészítését is.

A tökéletes égés jele:a fahamú világosszûrke,szinte fehér színû

A huzatszabályzó használatával lényegesen nagyobb hõ keletkezik,ezért cserépkályhánál,kemencénél repedések jelenhetnek meg.Ne pakolja meg elsõre nagyon a kályhát.

A huzatszabályzó használatával csökken a keletkezõ hamú mennyisége is!

Miután a kémény megfelelõen felmelegedett,füstött alig lehet látni a kéménybõl távozni,ezzel megszünhet az oly gyakori vita is a szomszédokkal.

Jó tanács:gyakran elõfordúl,hogy amikor kinyitjuk a kályha ajtaját,füst jön ki.Ez nagymértékben csökkenthetõ,ha elõször csak egy kis résnyire nyitjuk ki az ajtót,várunk pár másodpercet_amig a fûst elmegy az ajtótól és a tûztérbõl_majd ezután tárjuk csak nagyobbra a fûtõberendezés ajtaját.

Elkátrányosodott tûztér,füstjárat,kémény esetében a felszerelés után pár napig büdös füst és égésszag érezhetõ,ez azt jelenti,hogy a szerkezett a hõfok megemelésével elkezdte kiégetni a lerakódott szennyezõdéseket.Pár nap,max. 2 hét intenzív használat után kitisztúl a füstcsõ,kémény és a kellemetlen szag megszûnik.A tûztér és kémény folyamatos tisztántartásához ajánljuk a FIDIBUS koromtalanítót.Kandalló üveg tisztitásához a FIDIBUS kandallóüveg tisztitót ajánljük.Leírás a termékekrõl: www.reczimpex.hu ezeket a termékeket is megvásárólhatja nálunk.

Használati utasítás a HUZATSZABÁLYZÓ termékekhez:

Figyelmeztetés!!

A termék préselési eljárással készült, elõfordulhat , hogy a vágási felületek élesek lehetnek! Felszerelésnél munkavédelmi kesztyû javasolt!

Termékleírás:

A HUZATSZABÁLYZÓ termékek kiváló alapanyagokból készülnek, az európai minõségi követelmények és elõírások alapján. A termék CE minõsítéssel rendelkezik.

A termék gátolja a szél, és a csapadék, valamint idegen testek kéménybe kerülését!

A HUZATSZABÁLYZÓ optimalizálja a füstgáz -kiáramlását, gátolja a szél-visszafúvást, valamint a mérgezõ gázok visszaáramlását, így csökkenti a szénmonoxid-mérgezés veszélyét!!!

A HUZATSZABÁLYZÓ állandó, optimális és az átlagosnál jóval magasabb hõmérsékletet hoz létre a kéményben, jelentõsen javítva ezzel az égés minõségét.

Használata-beépítése:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huzatszabályzó használata, és a kazán beállítása:

Gáz fûtés esetén nincs egyéb beállítási feladat.

 

Fa és Szén tüzelésnél a következôk szerint kell eljárni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arra fokozottan ügyeljünk hogy fa tüzelés esetén csak száraz fa használatával tudjuk elérni a kívánt hatékonyságot. A huzatszabályzó felhelyezése után a kazán beállítása következik.

Elsô lépésként ugyanúgy gyújtsunk be mint máskor, ha már jól ég a tûz és egyébként is lezárnánk, az összes ajtót és levegôztetôt zárjuk le. Kivéve a tûzrakó ajtón lévô levegôztetôt nyílást - ahol rakjuk a tüzet (szekunder levegô). Ezt a nyílást teljesen nyissuk ki és 5-10 percenként nézzünk rá és zárjunk rajta egy keveset,mind addig amíg a tûz a tûztérben kék lángokkal nem ég. Ha elértük a kék kis lángokkal történô égést a szellôzô nyílást fixáljuk le.A tûz ekkor már a felszabaduló gázokat égeti el. Ezt a beállítást csak egyszer kell elvégezni, a következô begyújtáskor csak be kellcsuknunk az ajtót, a lefixált levegôztetôn kapja a megfelelô levegô mennyiséget.

Figyelem a huzatszabályzó használatakor keve sebb fával gyújtsunk be (kb fele – 2/3-ada) mint a szokásos esetben. A begyújtás lehetôleg felülrôl lefele történjen.A termék eredményessége nagyban függ az alkalmazott tüzelôanyag minôségétôl, például nedves, rossz minôségû fa használataesetén nem tudjuk elérni a kívánt hatást. Fa illetve szén tüzelés esetén fontos a szekunder levegô megfelelô beállítása. Lényeges,hogy optimális feltételek esetén kevesebb tüzelôanyag elégetésével elérjük a kívánt hôfokot, ezért a tûzteret a Grox Huzatfokozóhasználatakor nem szabad a szokásos módon feltölteni, túltölteni, mert balesetveszélyes!!

A használat során a tökéletes eredményérdekében elôfordul, hogy változtatnunk kell tüzelési szokásainkon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyezze fel a HUZATSZABÁLYZÓT a kémény tetejére. Ha pontos a méretválasztás, a megfelelõ méretû terméket csak bele kell nyomni a kéménycsõbe addig, amíg a HUZATSZABÁLYZÓ a hornyokon megfeszül, ezzel a biztonságos rögzítés létrejön.Ajánlott hõálló tömítõ használata.(megvásárólható nálunk) Béleletlen kémény esetén a szabályzó négyszögalját a kéménynyílás méretére alakítani, hajlítani.Ha lehetõség van rá,inkább a fedlapon alakítsuk ki véséssel,flexgéppel a szerkezet méretét. Ezután a nyílásba helyezzük, és hõálló flexibilis sziloplasttal, betonnal, járólap vagy csempe ragasztóval rögzítsük.Másik megoldás,ha a négyszög sarkait flexxel bevágjuk,az oldalakat kiterítjük és a kéményfedlapra dubelekkel rögzitjük.

Fontos tudnivaló!

A termék felhelyezése elõtt mindig gyõzõdjön meg róla, hogy a kémény kialakítása megfelel a mindenkori építésügyi- és kémény szabványoknak, valamint ellenõrizze, hogy a kémény megfelelõ tisztaságú, nincsenek benne a szennyezõdésekbõl adódó lerakódások, minõségileg kifogástalan állapotú.

Karbantartása:

A HUZATSZABÁLYZÓ minimális karbantartást igényel. Javasolt évente az esetlegesen rárakódott szennyezõdés eltávolítása.Tisztitáshoz nagyon jól megfelel a kandallóüveg tisztitó.

Garanciák:

A HUZATSZABÁLYZÓ CE minõségtanúsítással rendelkezik. A gyártó 1 év garanciát vállal. A garancia abban az esetben érvényes, amennyiben az esetlegesen felmerülõ probléma, gyártási hibából keletkezett.

A termék ára: 30,700 Ft / darab
db
Látogatók: 742,886 látogató | Minden jog fenntartva 2010. | Vincellér Bolt Lenti | 8960 Deák Ferenc u. 9 | info@vincellerbolt.hu | Admin