BemutatkozásPályázati információkHírek, tudnivalókGalériaElérhetõségeink
Az Ön kosara jelenleg üres!
Név:

Lakcím:

Email:

Biztonsági kód:

Írja be a kódot:
Glyphogan 480 SL 1L

Javasolt növényvédelmi technológia.

Szántóföldön vetés vagy palántázás elõtt kigyomosodott területek kezelése. A permetezés után vetni vagy ültetni 5-6 nap múlva lehet.

Tarlókezelésre a kultúrnövények betakarítása után, erõsen kigyomosodott területeken az évelõ

Szántóföldi kultúrák, 3 évnél idõsebb gyümölcsös, szõlõ, erdészet, két évesnél

idõsebb luc-, erdei-, fekete-, duglász fenyõ.

Mezõgazdaságilag nem mûvelt területeken totális növényirtásra.

Legelõ, gyep

Napraforgó lombszárítására.

A magról kelõ egy- és kétszikû gyomok 2-4 leveles állapotától a 10- 15 cm magasságig. Évelõ egy- és kétszikû gyomok intenzív növekedésekor, illetve a nyár végén.

Általános felhasználása azonos, mint a szántóföldön.

Cserjék és bokrok irtására a növények intenzív növekedésekor.

Totális gyomirtás 5,0-6,0

A kezelést növényi maradványoktól megtisztított területen a gyomnövények 15-

25 cm magasságánál lehet elvégezni.

Három évnél idõsebb gyümölcsös, szõlõ kultúrában a védekezést a gyomok ellen azok 5-15 cm fejletsége mellett javasoljuk végezni. A készítménynek tartós hatása nincs, így egy évben többszöri kezelés is indokolt lehet. A permetezést úgy kell végezni, hogy a kultúrnövény zöld részeire permetlé ne kerüljön, mert azokat károsítja. A védelmet szórófejek árnyékolásával lehet biztonságosan megoldani.

Erdei-, fekete-, luc-, duglász fenyõk kezelését a kultúrák nyugalmi idõszakában lehet végezni, amikor a növekedés szünetel és a tûleveleket a gyanta fedi.

Gyep, legelõterületek telepítése elõtt a meglévõ növények kiirtására. A kezelést a tervezett talajmunka elõtt 15-20 nappal kell elvégezni.

Mezõgazdaságilag nem mûvelt területek, utak útpadkák, árokpartok, lakott településen belül (ahol helyi rendelkezés nem tiltja) vasúti pályatestek, vízzel nem borított vízvezetõ árkok, ipari létesítmények gyomirtása. A védekezést a gyomok 5-30 cm nagyságánál lehet elvégezni.

A napraforgó területek betakarítása elõtt a zöld növényi részek, illetve a gyomok leszárítására végezhetõ kezelés földi, illetve légi permetezõvel. A védekezést a kaszatok 20-30%-os víztartalma mellett kell elvégezni.

A permetezéshez szükséges víz mennyisége szántóföldi gépeknél 100-300 l/ha, légi permetezésnél 50 -60 l/ha. A Glyphogan 480 SL és a víz mennyiségét úgy kell megválasztani, hogy a permetlé koncentrációja egyéves gyomok esetén 1,5-2,0%, évelõ gyomok kezelésekor 2,0% alá ne csökkenjen.

 

3. Hatás feltétele, hatásspektrum:

A dózis meghatározásánál mindig a terület gyomosodását vegyük figyelembe. A permetezést követõen a terület legalább 6 óra hosszat ne kapjon csapadékot. A hatás adalékanyagokkal fokozható.

Száraz idõjárás esetén az esti órákban permetezzünk és adalék anyagot ekkor feltétlen alkalmazzunk!

Érzékeny gyomnövények: magról kelõ egy és kétszikû gyomnövények, tarackbúza, csillagpázsit, fenyércirok, szulák, mezei acat.

 

4. Fontosabb kombinációk és azok elõnyei:

Glyphogan 480 SL 3,0-6,0 l/ha + hormonbázisú gyomirtó szer ( pl. Dikamin D 3,0-4,0 l/ha) erõsen elgyomosodott tarlókon, felújítás elõtt lévõ rét-legelõ területeken. Glyphogan 480 SL 2,0-4,0 l/ha + MCPA hatóanyagú készítmény, szõlõben, gyümölcsösben szulákkal, acattal fertõzött területen. Három évesnél idõsebb gyümölcsösben, szõlõben Galigan 1 l/ha dózisával javasoljuk kombinálni, csak a sorok kezelésére 0,5 m-es sávban. Szõlõben csak magas mûvelésû ültetvényekben alkalmazható.

0,5 l/ha dózisú Bio-Film-mel kombinálva a kezelések hatékonysága és esõállósága jelentõsen növelhetõ.

 

5. Különleges elõnyei:

• általános gyomirtó hatás,

• a talajban maradék nélkül lebomlik,

• permetlé elkészítése könnyen elvégezhetõ.

 

6. méregjelzés, veszélyesség, várakozási idõk:

Gyenge méreg.

Vízi szervezetekre mérsékelten veszélyes.

Méhekre nem veszélyes.

Munkaegészségügyi várakozási idõ: 0 nap.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idõ: napraforgóban 21 nap, más kultúrákban elõírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás.

A termék ára: 2,280 Ft / darab
db
Látogatók: 741,462 látogató | Minden jog fenntartva 2010. | Vincellér Bolt Lenti | 8960 Deák Ferenc u. 9 | info@vincellerbolt.hu | Admin