BemutatkozásPályázati információkHírek, tudnivalókGalériaElérhetõségeink
Az Ön kosara jelenleg üres!
Név:

Lakcím:

Email:

Biztonsági kód:

Írja be a kódot:
Decis Mega 5x3 ml

Dózis: 0,15-0,35 l/ha között, kultúrától és kártevõtõl függõen

Felhasználás
A Decis Mega új formulációjú piretroid rovarölõ szer. A korszerû formának köszönhetõen a Decis megújult, meglepõ tulajdonságokat kapott. Kipermetezéskor rögtön szétterül és odaragad a levél felületére. Kisebb a permetezési veszteség, gyorsabb, erõteljesebb lesz a rovarölõ hatás. Az összes hatóanyag azonnal hozzáférhetõ, "film" formában van jelen. Kitûnõen tapad a rovarok felszínére is. Azonnali hatóanyag felvétel, igen gyors taglózó hatás, hosszabb tartamhatás és nagyon jó esõállóság jellemzik.

Felhasználható:
Kalászos gabonában vetésfehérítõ, levéltetvek és gabonapoloskák ellen 0,15 l/ha, kukoricában kukoricamoly ellen 0,2 l/ha, napraforgóban mezei poloskák, levéltetvek ellen 0,15 l/ha, repcében szárormányos, becõormányos és repcefénybogár ellen 0,15 l/ha, almában, körtében molykártevõk ellen 0,15 l/ha, szilvában, õszibarackban, kajsziban molykártevõk, levéltetvek ellen 0,15 l/ha, cseresznyében cseresznyelégy ellen 0,2-0,25 l/ha, szõlõben szõlõmolyok ellen 0,15 l/ha, zöldségfélékben hernyókártevõk, levéltetvek, tripszek, káposztalégy ellen 0,2-0,25 l/ha, molytetû ellen 0,35 l/ha, káposztafélékben lombrágó hernyók ellen 0,15 l/ha, dísznövényekben hernyók, levéltetvek csipkéspoloska, és lombrágó hernyók ellen 0,2-0,25 l/ha dózisban.

Javasolt technológia:
Kalászosokban a Decis Mega kezelést a vetésfehérítõ bogarak ellen a kártevõ tömeges betelepedésekor, vagy a lárvák kelésének fõ idõszakában célszerû a védekezést elvégezni. Levéltetvek ellen a betelepedés, illetve a tömegszaporodás kezdetén kell megkezdeni a védekezést. Gabonapoloskák elleni védekezések szükségességét növényvizsgálat alapján, vagy a virágzás - szemképzõdés idõszakában hálózással végzett felmérés alapján kell eldönteni. Ha a poloska létszám meghaladja 2 db/m2 egyedszámot, a kezelést el kell végezni.

Repcében a készítményt a repceszár-ormányos, a repce-fénybogár valamint a repcebecõ-ormányosbogarak betelepedésekor, a károsítók egyedszámának folyamatos figyelemmel kísérése alapján javasolt kipermetezni.

Napraforgóban a védekezést a betelepedõ poloskák, és levéltetvek ellen idõzítsük. Kukoricában, csemegekukoricában a kukoricamoly fiatal hernyói ellen javasolt a védekezés.

Az engedélyezett gyümölcs kultúrákban gyümölcsmolyok ellen elõrejelzésre alapozva, a fiatal hernyókkal szemben lehet eredményesen védekezni. Sodrómolyok ellen a kezeléseket az áttelelõ, illetve a kelõ lárvák ellen kell idõzíteni, aknázó molyok ellen pedig rajzást követõen célszerû permetezni. A levéltetvek ellen az elsõ telepek kialakulása elõtt szükséges kezelni. Cseresznyelégy ellen a tömeges rajzás kezdetekor védekezzünk.

Szõlõben szõlõmolyok ellen feromoncsapdás elõrejelzés alapján, a fiatal lárvák megjelenésekor ajánlott a kezelés. Nagy egyedszámú, elhúzódó rajzás esetén a permetezést 10-12 naponként meg kell megismételni. Szõlõilonca esetében is fontos, hogy a permetezés a fiatal lárvák ellen, még a hajtások összeszövése elõtt megtörténjen.

Zöldségfélékben a bagolylepkék hernyói ellen a lárvák korai fejlõdési állapotában javasolt védekezni. Káposzta, kelbimbó, karalábé, karfiol kultúrákban a magról vetett vagy kiültetett állomány káposztalégy elleni védelmét 3-4 leveles állapotban, illetve palántaneveléskor kell megkezdeni. Gyökérzöldségek és hajtatott paradicsom esetén a levéltetvek ellen betelepedéskor, sárgatálas megfigyelés alapján, az elsõ telepek kialakulása elõtt szükséges permetezni. Tripszek ellen a kezeléseket virágvizsgálat, molytetvek ellen levélvizsgálat alapján védekezzünk. A káposztafélékben és egyéb viaszos levélfelülettel rendelkezõ zöldségfélékben a permetléhez nedvesítõszer hozzáadása javasolt.

 

Várakozási idõk:


Munkaegészségügyi várakozási idõ: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idõ: kalászosok 30 nap, repce, napraforgó 56 nap, gyümölcs, gyökérzöldségek, káposztafélék 7 nap, paradicsom (üvegházi), kukorica (csemege is) 3 nap.

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédõ szer raktárban 2 év.

Szántóföldi AKG programokban felhasználható. Ültetvények AKG programjaiban korlátozottan felhasználható.

Kérjük, használat elõtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

A termék ára: 490 Ft / csomag
db
Látogatók: 742,393 látogató | Minden jog fenntartva 2010. | Vincellér Bolt Lenti | 8960 Deák Ferenc u. 9 | info@vincellerbolt.hu | Admin