Tulajdonságok:
A Bentolit super, nátrium-bentonit por, magas nátrium kálium aránnyal.
A termék közepes duzzadóképességû és nagyon jó, homogén, csomómentes gélt képez.
Használata során gyors és teljes tisztulást érhetünk el, jól elváló csapadék mellett. Hatékonyan csökkenti a bor proteintartalmát, megfelelõ dózis mellett fehérje stabil bort garantál.
Alkalmazása:
Bentolit Superrel kezelhetõ must és kierjedt bor egyaránt.
1.) Minõségi borkészítés elõfeltétele a megfelelõ musttisztítás. Ebben a fázisban drasztikusan csökkenti a mustban jelenlévõ oxidatív enzimek mennyiségét. Különösen fontos a Bentolit Super alkalmazása Botrytis fertõzött termés feldolgozása esetén.
2.) Az erjedési szakaszban elõsegíti az egyenletes és teljes kierjedést, a folyamat végén tiszta újbort eredményez használata, kevés csapadék képzõdése mellett.
3.) Bor kezelése esetén teljes tisztulást eredményez és csökkenti a proteintartalmat.
Adagolás:
Az optimális dózis meghatározása céljából ajánlott a kezelés elõtti laboratóriumi vizsgálat, különös tekintettel a fehérjestabilitásra.
60-150 g/hl musthoz
20-50 g/hl erjedéshez
60-130 g/hl borhoz
Használata:
A Bentolit Super-t 1:10 arányban a kezelés elõtt vízben gyakori keverés mellett duzzasztjuk, majd a kapott gél oldatot folyamatos keverés mellett a kezelendõ anyaghoz öntjük.
|