BemutatkozásPályázati információkHírek, tudnivalókGalériaElérhetõségeink
Az Ön kosara jelenleg üres!
Név:

Lakcím:

Email:

Biztonsági kód:

Írja be a kódot:
Champion 50WP 1kg

Alma

Varasodás

2-3 kg/ha

10 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Tûzelhalás

3-4 kg/ha

 

Burgonya

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Cukorrépa

Cerkospóra

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Cseresznye

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Csonthéjasok

Gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Héjas gyümölcsûek

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Hüvelyesek

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Kajszi

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Lencse

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Málna

Vesszõbetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Meggy

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Õszibarack

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Tafrina

2-3 kg/ha

 

Paprika

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Paradicsom

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Petrezselyem

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Sárgarépa

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Szárazbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szárazborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szilva

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Szója

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szõlõ

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Orbánc

2-3 kg/ha

 

Uborka

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

3 nap

Zöld Bõvebb információ

Zeller

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Zöldbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Zöldborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Zöldségfélék

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Házi felhasználás esetén 0,2 %-os töménységû permetlével (10 l vízhez 20 g Champion® WP) dolgozzunk.

Javasolt technológia

A Champion® 50 WP-t minden esetben a megelõzõ jelleggel legkésõbb az elsõ tünetek megjelenésekor ki kell permetezni, és az idõjárástól, fenológiai fázistól függõen 7–14 naponként megismételni.

 

Almatermésûekben tûzelhalás ellen 3–4 kg/ha adagban lemosó permetezéssel.Egyéb, almában elõforduló betegségek ellen a rézérzékenység figyelembe vételével 2–3 kg/ha. Nem rézérzékeny fázisnak tekinthetõ a lemosó permetezések ideje és a virágzást megelõzõ szakasz. A többi engedélyezett kultúrában 2–3 kg/ha adagban használjuk, az alábbiak szerint:


Elõrejelzésre alapozva zöldségfélékben, hüvelyesekben a kezeléseket a betegségek megjelenésekor kell elkezdeni. A fertõzés erõsségétõl és az idõjárástól függõen 10–14 naponként szükséges megismételni.
Burgonyában és cukorrépában – megelõzõ jelleggel – a sorzáródástól kezdve célszerû megkezdeni.
Szõlõben a kezeléseket szõlõ peronoszpóra ellen virágzás elõtt a 20–25 cm-es hajtásállapotban el kell kezdeni, és a fertõzés erõsségétõl függõen 10–14 naponként megismételni.
Csonthéjasokban: õszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésõbb rügyfakadáskor fejezzük be. A rezes kezeléseket baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt elvégezni.
Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertõzés alakulása szerint lehet végezni.
Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni.
A nem említett kultúrák (málna, héjas gyümölcsûek, paprika, paradicsom, uborka) esetében is megelõzõ jelleggel védekezzen.

Házi felhasználás esetén 0,2%-os töménységû permetlével (10 l vízhez 20 g Champion® WP) dolgozzunk.

 

JAVASOLT VÍZMENNYISÉG Gyümölcsösökben és szõlõben 800–1000 l/ha, a csonthéjasok gombás eredetû ágelhalása és baktériumos betegségei ellen magasabb, 1000–1500 l/ha felhasználása indokolt. Egyéb kultúrákban: 300–500 l/ha.

Javasolt kombinációk, keverhetõség

Almafavarasodás és szõlõ peronoszpóra ellen: Champion® 50 WP 2,0–3,0 kg/ha+ Domark® 10 EC 0,3–0,4 l/ha, Kontakt blokkban varasodás és liszt-harmat ellen: Champion® 50 WP 2,0–3,0 kg/ha+ Cosavet® DF 3,0–7,0 kg/ha A Champion® 50 WP más gombaölõ szerekkel és rovarölõszerekkel, valamint levéltrágyákkal hatáscsökkenés nélkül keverhetõ (pl. Talstar® 10 EC, Fury® 10 EC, Rogor® L 40, Agriplant® 4, Wuxal® Kalcium).

Megjegyzés

Gyakorlati tanácsok:

A Champion® WP-t minden esetben megelõzõ jelleggel a betegség tüneteinek megjelenése elõtt kell kijuttatni.  A védekezést a kultúrától és annak fenológiai fázisától függõen 7–12 naponként meg kell ismételni. A vegetáció második felében peronoszpóra elleni védelmen kívül a vesszõk beéredésében is szerepet játszik.

 

HATÁSMECHANIZMUS Hatóanyagát a réz II-iont a csírázás alatt a spóra veszi fel és addig halmozódik, míg elég magas koncentrációt nem ér el ahhoz, hogy a spórasejtet elpusztítsa. E tevékenység a spóracsírázás megelõzésére korlátozódik, tehát a növényre kell rakódnia mielõtt a spórák csírázni kezdenek. A Champion® 50 WP volt az elsõ rézkészítmény, amely egy új gyártási eljárásnak köszönhetõen forradalmasította a rézkészítmények formulációját. Ennek köszönhetõen a Champion® 50 WP-vel fedhetõ felület messze meghaladja a hagyományos rézoxiklorid hatóanyagú rézkészítményekét.

 

HATÁSSPEKTRUM A Champion® WP gyakorlatilag a lisztharmat kivételével minden fitopatogén gomba és baktérium ellen hatékony. Szõlõben peronoszpóra és orbánc; almatermésûekben varasodás, baktériumos tûzelhalás; burgonyában fitoftóra, alternária és baktériumos betegségek; paprikában, paradicsomban és uborkában baktériumos és gombás betegségek; cukorrépában cerkospóra; hüvelyesekben baktériumos és gombás betegségek; málnában vesszõbetegségek; héjas gyümölcsûek baktériumos és gombás betegségek; csonthéjasokban baktériumos és gombás eredetû ágelhalások, levéllyukacsosodás, monília, tafrina és gnomóniás betegségek. Egyéb zöldségfélékben baktériumos és gombás betegségek.

Biztonságtechnikai adatlap

biztonsagi_adatlap_champoin_50_wp.pdf
200 g-os doboz

200 g-os doboz
10 kg-os zacskó

10 kg-os zacskó
20 g-os tasak

20 g-os tasak
5 kg-os zacskó

5 kg-os zacskó

Letölthetõ állományok Támogatások Marketing anyagok Videók Képgaléria Hasznos tanácsok AKG bõvebb információ Alma

Varasodás

2-3 kg/ha

10 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Tûzelhalás

3-4 kg/ha

 

Burgonya

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Cukorrépa

Cerkospóra

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Cseresznye

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Csonthéjasok

Gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Héjas gyümölcsûek

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Hüvelyesek

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Kajszi

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Lencse

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Málna

Vesszõbetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Meggy

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Õszibarack

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Tafrina

2-3 kg/ha

 

Paprika

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Paradicsom

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Petrezselyem

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Sárgarépa

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Szárazbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szárazborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szilva

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Szója

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szõlõ

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Orbánc

2-3 kg/ha

 

Uborka

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

3 nap

Zöld Bõvebb információ

Zeller

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Zöldbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Zöldborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Zöldségfélék

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Házi felhasználás esetén 0,2 %-os töménységû permetlével (10 l vízhez 20 g Champion® WP) dolgozzunk.

Javasolt technológia

A Champion® 50 WP-t minden esetben a megelõzõ jelleggel legkésõbb az elsõ tünetek megjelenésekor ki kell permetezni, és az idõjárástól, fenológiai fázistól függõen 7–14 naponként megismételni.

 

Almatermésûekben tûzelhalás ellen 3–4 kg/ha adagban lemosó permetezéssel.Egyéb, almában elõforduló betegségek ellen a rézérzékenység figyelembe vételével 2–3 kg/ha. Nem rézérzékeny fázisnak tekinthetõ a lemosó permetezések ideje és a virágzást megelõzõ szakasz. A többi engedélyezett kultúrában 2–3 kg/ha adagban használjuk, az alábbiak szerint:


Elõrejelzésre alapozva zöldségfélékben, hüvelyesekben a kezeléseket a betegségek megjelenésekor kell elkezdeni. A fertõzés erõsségétõl és az idõjárástól függõen 10–14 naponként szükséges megismételni.
Burgonyában és cukorrépában – megelõzõ jelleggel – a sorzáródástól kezdve célszerû megkezdeni.
Szõlõben a kezeléseket szõlõ peronoszpóra ellen virágzás elõtt a 20–25 cm-es hajtásállapotban el kell kezdeni, és a fertõzés erõsségétõl függõen 10–14 naponként megismételni.
Csonthéjasokban: õszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésõbb rügyfakadáskor fejezzük be. A rezes kezeléseket baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt elvégezni.
Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertõzés alakulása szerint lehet végezni.
Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni.
A nem említett kultúrák (málna, héjas gyümölcsûek, paprika, paradicsom, uborka) esetében is megelõzõ jelleggel védekezzen.

Házi felhasználás esetén 0,2%-os töménységû permetlével (10 l vízhez 20 g Champion® WP) dolgozzunk.

 

JAVASOLT VÍZMENNYISÉG Gyümölcsösökben és szõlõben 800–1000 l/ha, a csonthéjasok gombás eredetû ágelhalása és baktériumos betegségei ellen magasabb, 1000–1500 l/ha felhasználása indokolt. Egyéb kultúrákban: 300–500 l/ha.

Javasolt kombinációk, keverhetõség

Almafavarasodás és szõlõ peronoszpóra ellen: Champion® 50 WP 2,0–3,0 kg/ha+ Domark® 10 EC 0,3–0,4 l/ha, Kontakt blokkban varasodás és liszt-harmat ellen: Champion® 50 WP 2,0–3,0 kg/ha+ Cosavet® DF 3,0–7,0 kg/ha A Champion® 50 WP más gombaölõ szerekkel és rovarölõszerekkel, valamint levéltrágyákkal hatáscsökkenés nélkül keverhetõ (pl. Talstar® 10 EC, Fury® 10 EC, Rogor® L 40, Agriplant® 4, Wuxal® Kalcium).

Megjegyzés

Gyakorlati tanácsok:

A Champion® WP-t minden esetben megelõzõ jelleggel a betegség tüneteinek megjelenése elõtt kell kijuttatni.  A védekezést a kultúrától és annak fenológiai fázisától függõen 7–12 naponként meg kell ismételni. A vegetáció második felében peronoszpóra elleni védelmen kívül a vesszõk beéredésében is szerepet játszik.

 

HATÁSMECHANIZMUS Hatóanyagát a réz II-iont a csírázás alatt a spóra veszi fel és addig halmozódik, míg elég magas koncentrációt nem ér el ahhoz, hogy a spórasejtet elpusztítsa. E tevékenység a spóracsírázás megelõzésére korlátozódik, tehát a növényre kell rakódnia mielõtt a spórák csírázni kezdenek. A Champion® 50 WP volt az elsõ rézkészítmény, amely egy új gyártási eljárásnak köszönhetõen forradalmasította a rézkészítmények formulációját. Ennek köszönhetõen a Champion® 50 WP-vel fedhetõ felület messze meghaladja a hagyományos rézoxiklorid hatóanyagú rézkészítményekét.

 

HATÁSSPEKTRUM A Champion® WP gyakorlatilag a lisztharmat kivételével minden fitopatogén gomba és baktérium ellen hatékony. Szõlõben peronoszpóra és orbánc; almatermésûekben varasodás, baktériumos tûzelhalás; burgonyában fitoftóra, alternária és baktériumos betegségek; paprikában, paradicsomban és uborkában baktériumos és gombás betegségek; cukorrépában cerkospóra; hüvelyesekben baktériumos és gombás betegségek; málnában vesszõbetegségek; héjas gyümölcsûek baktériumos és gombás betegségek; csonthéjasokban baktériumos és gombás eredetû ágelhalások, levéllyukacsosodás, monília, tafrina és gnomóniás betegségek. Egyéb zöldségfélékben baktériumos és gombás betegségek.

Biztonságtechnikai adatlap

biztonsagi_adatlap_champoin_50_wp.pdf
200 g-os doboz

200 g-os doboz
10 kg-os zacskó

10 kg-os zacskó
20 g-os tasak

20 g-os tasak
5 kg-os zacskó

5 kg-os zacskó

Letölthetõ állományok Támogatások Marketing anyagok Videók Képgaléria Hasznos tanácsok AKG bõvebb információ Alma

Varasodás

2-3 kg/ha

10 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Tûzelhalás

3-4 kg/ha

 

Burgonya

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Cukorrépa

Cerkospóra

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Cseresznye

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Csonthéjasok

Gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Héjas gyümölcsûek

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Hüvelyesek

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Kajszi

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Lencse

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Málna

Vesszõbetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Meggy

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Õszibarack

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Tafrina

2-3 kg/ha

 

Paprika

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Paradicsom

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Petrezselyem

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Sárgarépa

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Szárazbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szárazborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szilva

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Szója

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szõlõ

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Orbánc

2-3 kg/ha

 

Uborka

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

3 nap

Zöld Bõvebb információ

Zeller

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Zöldbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Zöldborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Zöldségfélék

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Házi felhasználás esetén 0,2 %-os töménységû permetlével (10 l vízhez 20 g Champion® WP) dolgozzunk.

Javasolt technológia

A Champion® 50 WP-t minden esetben a megelõzõ jelleggel legkésõbb az elsõ tünetek megjelenésekor ki kell permetezni, és az idõjárástól, fenológiai fázistól függõen 7–14 naponként megismételni.

 

Almatermésûekben tûzelhalás ellen 3–4 kg/ha adagban lemosó permetezéssel.Egyéb, almában elõforduló betegségek ellen a rézérzékenység figyelembe vételével 2–3 kg/ha. Nem rézérzékeny fázisnak tekinthetõ a lemosó permetezések ideje és a virágzást megelõzõ szakasz. A többi engedélyezett kultúrában 2–3 kg/ha adagban használjuk, az alábbiak szerint:


Elõrejelzésre alapozva zöldségfélékben, hüvelyesekben a kezeléseket a betegségek megjelenésekor kell elkezdeni. A fertõzés erõsségétõl és az idõjárástól függõen 10–14 naponként szükséges megismételni.
Burgonyában és cukorrépában – megelõzõ jelleggel – a sorzáródástól kezdve célszerû megkezdeni.
Szõlõben a kezeléseket szõlõ peronoszpóra ellen virágzás elõtt a 20–25 cm-es hajtásállapotban el kell kezdeni, és a fertõzés erõsségétõl függõen 10–14 naponként megismételni.
Csonthéjasokban: õszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésõbb rügyfakadáskor fejezzük be. A rezes kezeléseket baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt elvégezni.
Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertõzés alakulása szerint lehet végezni.
Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni.
A nem említett kultúrák (málna, héjas gyümölcsûek, paprika, paradicsom, uborka) esetében is megelõzõ jelleggel védekezzen.

Házi felhasználás esetén 0,2%-os töménységû permetlével (10 l vízhez 20 g Champion® WP) dolgozzunk.

 

JAVASOLT VÍZMENNYISÉG Gyümölcsösökben és szõlõben 800–1000 l/ha, a csonthéjasok gombás eredetû ágelhalása és baktériumos betegségei ellen magasabb, 1000–1500 l/ha felhasználása indokolt. Egyéb kultúrákban: 300–500 l/ha.

Javasolt kombinációk, keverhetõség

Almafavarasodás és szõlõ peronoszpóra ellen: Champion® 50 WP 2,0–3,0 kg/ha+ Domark® 10 EC 0,3–0,4 l/ha, Kontakt blokkban varasodás és liszt-harmat ellen: Champion® 50 WP 2,0–3,0 kg/ha+ Cosavet® DF 3,0–7,0 kg/ha A Champion® 50 WP más gombaölõ szerekkel és rovarölõszerekkel, valamint levéltrágyákkal hatáscsökkenés nélkül keverhetõ (pl. Talstar® 10 EC, Fury® 10 EC, Rogor® L 40, Agriplant® 4, Wuxal® Kalcium).

Megjegyzés

Gyakorlati tanácsok:

A Champion® WP-t minden esetben megelõzõ jelleggel a betegség tüneteinek megjelenése elõtt kell kijuttatni.  A védekezést a kultúrától és annak fenológiai fázisától függõen 7–12 naponként meg kell ismételni. A vegetáció második felében peronoszpóra elleni védelmen kívül a vesszõk beéredésében is szerepet játszik.

 

HATÁSMECHANIZMUS Hatóanyagát a réz II-iont a csírázás alatt a spóra veszi fel és addig halmozódik, míg elég magas koncentrációt nem ér el ahhoz, hogy a spórasejtet elpusztítsa. E tevékenység a spóracsírázás megelõzésére korlátozódik, tehát a növényre kell rakódnia mielõtt a spórák csírázni kezdenek. A Champion® 50 WP volt az elsõ rézkészítmény, amely egy új gyártási eljárásnak köszönhetõen forradalmasította a rézkészítmények formulációját. Ennek köszönhetõen a Champion® 50 WP-vel fedhetõ felület messze meghaladja a hagyományos rézoxiklorid hatóanyagú rézkészítményekét.

 

HATÁSSPEKTRUM A Champion® WP gyakorlatilag a lisztharmat kivételével minden fitopatogén gomba és baktérium ellen hatékony. Szõlõben peronoszpóra és orbánc; almatermésûekben varasodás, baktériumos tûzelhalás; burgonyában fitoftóra, alternária és baktériumos betegségek; paprikában, paradicsomban és uborkában baktériumos és gombás betegségek; cukorrépában cerkospóra; hüvelyesekben baktériumos és gombás betegségek; málnában vesszõbetegségek; héjas gyümölcsûek baktériumos és gombás betegségek; csonthéjasokban baktériumos és gombás eredetû ágelhalások, levéllyukacsosodás, monília, tafrina és gnomóniás betegségek. Egyéb zöldségfélékben baktériumos és gombás betegségek.

Biztonságtechnikai adatlap

biztonsagi_adatlap_champoin_50_wp.pdf
200 g-os doboz

200 g-os doboz
10 kg-os zacskó

10 kg-os zacskó
20 g-os tasak

20 g-os tasak
5 kg-os zacskó

5 kg-os zacskó

Letölthetõ állományok Támogatások Marketing anyagok Videók Képgaléria Hasznos tanácsok AKG bõvebb információ Alma

Varasodás

2-3 kg/ha

10 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Tûzelhalás

3-4 kg/ha

 

Burgonya

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Cukorrépa

Cerkospóra

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Cseresznye

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Csonthéjasok

Gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Héjas gyümölcsûek

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Hüvelyesek

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Kajszi

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Lencse

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Málna

Vesszõbetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Meggy

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Õszibarack

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Tafrina

2-3 kg/ha

 

Paprika

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Paradicsom

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Zöld Bõvebb információ

Petrezselyem

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Sárgarépa

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Szárazbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szárazborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szilva

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Szója

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Szõlõ

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

 

Orbánc

2-3 kg/ha

 

Uborka

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

3 nap

Zöld Bõvebb információ

Zeller

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Zöldbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Zöldborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöld Bõvebb információ

Zöldségfélék

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Zöld Bõvebb információ

Házi felhasználás esetén 0,2 %-os töménységû permetlével (10 l vízhez 20 g Champion® WP) dolgozzunk.

Javasolt technológia

A Champion® 50 WP-t minden esetben a megelõzõ jelleggel legkésõbb az elsõ tünetek megjelenésekor ki kell permetezni, és az idõjárástól, fenológiai fázistól függõen 7–14 naponként megismételni.

 

Almatermésûekben tûzelhalás ellen 3–4 kg/ha adagban lemosó permetezéssel.Egyéb, almában elõforduló betegségek ellen a rézérzékenység figyelembe vételével 2–3 kg/ha. Nem rézérzékeny fázisnak tekinthetõ a lemosó permetezések ideje és a virágzást megelõzõ szakasz. A többi engedélyezett kultúrában 2–3 kg/ha adagban használjuk, az alábbiak szerint:


Elõrejelzésre alapozva zöldségfélékben, hüvelyesekben a kezeléseket a betegségek megjelenésekor kell elkezdeni. A fertõzés erõsségétõl és az idõjárástól függõen 10–14 naponként szükséges megismételni.
Burgonyában és cukorrépában – megelõzõ jelleggel – a sorzáródástól kezdve célszerû megkezdeni.
Szõlõben a kezeléseket szõlõ peronoszpóra ellen virágzás elõtt a 20–25 cm-es hajtásállapotban el kell kezdeni, és a fertõzés erõsségétõl függõen 10–14 naponként megismételni.
Csonthéjasokban: õszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésõbb rügyfakadáskor fejezzük be. A rezes kezeléseket baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt elvégezni.
Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertõzés alakulása szerint lehet végezni.
Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni.
A nem említett kultúrák (málna, héjas gyümölcsûek, paprika, paradicsom, uborka) esetében is megelõzõ jelleggel védekezzen.

Házi felhasználás esetén 0,2%-os töménységû permetlével (10 l vízhez 20 g Champion® WP) dolgozzunk.

 

JAVASOLT VÍZMENNYISÉG Gyümölcsösökben és szõlõben 800–1000 l/ha, a csonthéjasok gombás eredetû ágelhalása és baktériumos betegségei ellen magasabb, 1000–1500 l/ha felhasználása indokolt. Egyéb kultúrákban: 300–500 l/ha.

Javasolt kombinációk, keverhetõség

Almafavarasodás &am

A termék ára: 3,940 Ft / darab
db
Látogatók: 740,085 látogató | Minden jog fenntartva 2010. | Vincellér Bolt Lenti | 8960 Deák Ferenc u. 9 | info@vincellerbolt.hu | Admin